Despre Asociația Umanitară Romanița

ASOCIAȚIA UMANITARA ROMANITA este o asociație ce activează în domeniul protecției sociale. Asociația își asumă misiunea de a sprijini integrarea, readaptarea și recalificarea profesională a persoanelor adulte, cu precădere categoriile defavorizate social. De asemenea, asociația își propune prevenirea oricărei forme de dependență, prin acțiuni de identificare, susținere, informare și consiliere în cadrul instituționalizat sau în centre de formare.

Asociația dezvoltă și programe de mediere socială (facilitare de beneficii profesionale și sociale, asistență sociala), actionând in domeniul furnizarii de mentorat in resurse umane de peste 10 ani, sustinand activitati ca:

  • Organizarea de seminarii, cercetari de piata si analize pentru identificarea nevoilor socio/profesionale ale beneficiarilor, organizare de workshopuri si prezentari de informare si constientizare privind oportunitatile existente in vederea incurajarii accesarii fondurilor structurale;
  • Promovarea parteneriatului in mediul de afaceri, organizatiile societatii civile, universitati si institutiile publice;
  • Dezvoltarea de programe de instruire antreprenoriala si manageriala care sa permita angajarea de someri si/sau tineri absolventi si /sau integrarea lor in societate, organizarea de asezaminte pentru adolescenti care provin din familii dezorganizate, ajutorarea directa a copiilor strazii, organizarea de actiuni pedagogice, organizarea de activitati sportive, consilierea familiilor cu probleme si sustinerea lor.

Pana în prezent, asociația a derulat campanii de conștientizare a importanței îmbătrânirii active în Dolj, în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Medico-Socială. Campaniile de conștientizare s-au desfășurat în Craiova, pentru sprijinirea seniorilor si menținerea lor în comunitate (aproximativ 25 de persoane asistate). Asociația a realizat și activități punctuale de reintegrare a persoanelor cu handicap ușor pe piața muncii. Campaniile de conștientizare au vizat informații despre piața muncii și despre oportunitățile de calificare pentru angajații din Dolj.

  • Valorizăm capitalul uman.
  • Facilităm educație pentru cei defavorizați.
  • Dezvoltăm comunități marginalizate.
  • Încurajăm responsabilitatea socială și civică.

Misiunea noastra este aceea de a creea punti de legatura intre oameni, promovând activ principiile cooperării si accesului nediscriminatoriu la resurse a diversilor factori implicati in viata socio-economica (organisme si organizatii publice, institutii de educatie si formare profesionala, intreprinderi, asociatii profesionale, organizatii non-profit, sindicate, organizatii culturale, etc.) la nivel local, regional, national si international.

ro_RORomanian